»
We streven naar een eigentijdse en kwalitatieve jeugdwerking afgestemd op de speler.

» We staan open om samen te werken met scholen en andere clubs om het jeugdbasket in onze regio te promoten en verder uit te bouwen.

» We streven naar tevreden clubleden waarbij zij en hun familie vertrouwen hebben in onze club en waarbij ze trots zijn deel uit te mogen maken van Gent-Oost Eagles.

» We staan voor een sportomgeving waar elk lid (gaande van spelers, coaches, afgevaardigden, vrijwilligers tot familieleden en sympathisanten) zich gewaardeerd voelt, kansen krijgt op persoonlijke groei en ontwikkeling en waar iedereen ruimte krijgt om uitdagingen in team aan te gaan.

» We willen werken met tevreden, gemotiveerde, kindvriendelijke en goed opgeleide coaches die bereid zijn zich bij te scholen en zich te engageren (voor langere tijd) bij onze club.

» We streven naar een hechte coaching staff die samen de opleidingsvisie uitdraagt, uitvoert, evalueert en bijstuurt in overleg met een betrokken en toegankelijke jeugdcoördinator.

» We vragen aan clubleden en supporters om fairplay, respect en sportiviteit hoog in het vaandel te dragen.

» We wensen een familiale clubgeest te bevorderen die gesterkt wordt door openheid, eerlijkheid, gelijkheid, toegankelijkheid en wederzijdse communicatie.

» We willen via nevenactiviteiten enerzijds de club financieel gezond houden en anderzijds de leden dichter bij elkaar brengen in een positieve sfeer.

» We zijn een financieel gezonde club met respect voor zijn sponsors.

» We blijven werken aan een goede infrastructuur die aangepast is aan de huidige noden om basket te spelen in een veilige omgeving.


Onze sportieve cel en al onze coaches worden allemaal nauw betrokken bij de sportieve lijn binnen Gent-Oost Eagles.
Naast de gedetailleerde jaar- en doelenplannen voor onze coaches werken we met 6 kernwaarden die heel herkenbaar zijn voor spelers en hun ouders.

De 6 kernwaarden waar we sterk op inzetten vallen onder de noemer GOESTING:

1on1
Ball handling
Mindset
Shooting
Weak hand
Physical

We verwachten van onze sportieve cel en alle coaches dat deze pijlers tijdens elke training aan bod zullen komen en dat hier ook een progressie in meetbaar is.
Elke speler zal 2 keer per jaar een algemene individuele evaluatie krijgen door hun eigen coach via Twizzit. De resultaten hiervan zullen gedeeld worden met de betrokken speler/speelster en hun ouders.

Voor de spelertjes van de basketschool is er uiteraard een aangepaste aanpak vereist en deze kunt u nalezen op de pagina "Basketschool".

Om onze jongere coaches bij te staan is er ook het coach the coach programma waarbij de meer ervaren coaches hun ervaring en opmerkingen zullen delen doorheen het seizoen.

Ook zullen er geregeld clinics georganiseerd worden voor spelers en coaches die allemaal nauw aansluiten bij de waarden van GOESTING.


Sponsors

  

© website powered by Twizzit.com