Basketbalclub Gent-Oost Eagles zet hoog in op jeugdopleiding en in dat kader bieden we dan ook een "basketschool" aan op maar liefst 3 verschillende locaties (Destelbergen-Melle-Merelbeke).

De exacte adressen kunt u terugvinden onderaan deze website. In het trainingsschema kunt u zien op welke tijdstippen de trainingen plaatsvinden.
We bieden elke speler of speelster graag 3 gratis proeftrainingen aan in een sporthal naar keuze.

Indien uw zoon of dochter zich graag wil aansluiten nadien kunt u alle praktische info vinden op de pagina Ik word basketter.

De basketschool geeft de mogelijkheid aan elke speler die wenst te beginnen met basketbal. Elke nieuwe speler krijgt er zijn eerste trainingen die gegeven worden door gediplomeerde trainers of trainers die een trainerscursus volgen.

Het hoofddoel van de basketschool is om alle spelers (behalve de allerkleinsten) zo snel mogelijk op het competitie-niveau te krijgen zodat ze ingeschakeld kunnen worden in hun eigen leeftijdscategorie. Door deze aanpak vermijden we frustraties zowel bij de nieuwe leden als bij spelers die reeds jaren competitie spelen. Enkel en alleen wanneer een speler uit de basketschool het gewenste niveau heeft behaald, zal hij/zij doorgeschoven worden naar een competitieploeg.

In de balschool maken de allerkleinsten spelenderwijs kennis met basketbal. Het doel is het lichaam veelzijdig te leren beheersen en de bal te leren manipuleren als basis voor het ontwikkelen van spelbeheersing. Zij leren dribbelen, passen en vangen en vele andere balvaardigheden. Daarnaast krijgen zij uiteenlopende bewegingsvormen aangeboden zoals leren lopen, stoppen, snel reageren op signalen, enz...
Dit alles om hen zo compleet mogelijk te ontwikkelen en hen voor te bereiden op een succesvolle loopbaan als sporter zonder al te veel blessures.

De spelers evolueren van "ik met de bal" naar "ik en 1 of meerdere ploegmaten" tot "ik en een verdediger".

Vanaf de leeftijd van 6 jaar is het mogelijk om (afhankelijk van het niveau) aan te sluiten bij de u8 of u10. In deze leeftijdscategorie is het einddoel om 3 tegen 3 te kunnen spelen in officiële wedstrijden. Bij de microben primeert ook vooral het spelplezier en worden de scores niet bijgehouden. Het "slangsysteem" zorgt ervoor dat in deze wedstrijden elke speler evenveel minuten kan meespelen.
De spelers leren oplossingen te vinden voor eenvoudige naar meer complexe spelproblemen. Zo leren ze de juiste beslissingen te nemen voor diverse spelsituaties. Daarenboven leren zij reeds de eerste echte technische vaardigheden zoals een layup en het shot. Zij worden ook ingewijd in enkele eenvoudige spelregels van basketbal.

Alle spelers worden op regelmatige tijdstippen geëvalueerd door de trainers en de sportief verantwoordelijke zodat de vorderingen in kaart kunnen gebracht worden en de gepaste oefenstof aangeboden kan worden. Afhankelijk van het talent van een speler zal hij/zij sneller of trager doorgroeien naar een competitieteam.

Is je zoon of dochter gebeten door de basketbalmicrobe of zoek je een complete sport die je kind zowel lichamelijk, mentaal als sociaal zal ontwikkelen...dan is deze sport zeker het proberen waard. De basketschool zal je kind met plezier opvangen en spelenderwijs inwijden in de uitdagende vaardigheden van het basketbalspel.

Voor meer concrete info kunt u contact opnemen door te mailen naar basketschool@gentoosteagles.be

Indien u gebruik wilt maken van de 3 gratis proeftrainingen dan kunt u via dit formulier checken of er nog vrije plaatsen zijn in de gewenste leeftijdscategorie. Zoniet kunt u zich registreren op de wachtlijst.

Lees vooraf zeker eens ons 10-stappen-plan op de pagina Ik word basketter.